Förtrollande Amaryllis inte bara vid jul

Förtrollande Amaryllis – Amaryllis är inte bara en blomma. Hon symboliserar sann stolthet och förtrollande skönhet. När den väl planterats hemma kommer skönheten i denna blomlök att veckla ut sig.

Förtrollande Amaryllis: förvånansvärt enkelt
För Amaryllisen – det latinska namnet Hippeastrum – behöver du absolut inte ha en grön tumme. Att få löken att blomma är så enkelt, vem som helst kan göra det!

Amaryllis sorter
Amaryllis, även känd som Hippeastrum, finns i otaliga olika färger. Och de finns också i alla möjliga former och storlekar. Man kan grovt dela in dem i storblommiga sorter, småblommiga sorter och dubbelblommiga sorter. Blommorna av storblommiga amaryllissorter har ofta en diameter på upp till 20 cm.

Tillväxtprocess
Det speciella med löken är att den visar dig en extraordinär tillväxtprocess. Det är fantastiskt att upptäcka hur en Amaryllislök förvandlas till en sann skönhet. Odlingsprocessen börjar med att blomstjälkarna växer från löken. Efter detta växer blomknopparna tjockare och tjockare tills de spricker upp. Inom sex till åtta veckor kan du njuta av de megastora blommorna.